Verduidelijking timing wetgeving rond geluidsnormen

Nieuwe dossierpagina VLAREM-normen bij Departement LNE

This is an archived news item

13.10.2011

Het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie heeft op haar website een pagina aangemaakt waarop iedereen de ontwikkelingen rond de VLAREM geluidsnormen kan opvolgen.

Op 15 juli 2011 keurde de Vlaamse Regering het ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van VLAREM wat betreft het maximaal geluidsniveau van muziek in inrichtingen voor een eerste keer principieel goed. Op www.lne.be/themas/hinder-en-risicos/geluidshinder/beleid/muziek kan het verloop van de procedure worden opgevolgd en de van toepassing zijnde documenten downloaden.

Het besluit doorloopt nu de verplichte adviesronden. Verwacht wordt dat het besluit definitief goedgekeurd wordt tegen eind 2011. 2012 wordt een overgangsjaar dat alle betrokkenen de mogelijkheid geeft om zich ten laatste tegen 01/01/2013 in regel te stellen met de nieuwe wetgeving. 

Zoals eerder werd aangekondigd worden er ter voorbereiding van de invoering van de nieuwe wetgeving een aantal informatiesessies voor de betrokkenen georganiseerd. Deze kunnen pas georganiseerd worden na de definitieve goedkeuring van het besluit en zullen daarom plaatsvinden in het voorjaar (vermoedelijk maart 2012). In die periode wordt er ook een technische handleiding en toegankelijke brochure ter beschikking gesteld. De data waarop de informatiesessies zullen plaatsvinden zullen ruim op voorhand worden gecommuniceerd.

Related Items

News:Onenigheid over nieuwe wetgeving geluidsnormen (29.11.2011)
Vlaamse regering keurt principes geluidsnormen goed (10.06.2011)

Terug Meer nieuws